Ingrid en de kinderen

Hallo Sarjo,

Op de veemarkt

Samen met de kinderen ben ik in mei 2018 voor 9 dagen in Gambia geweest.
Voordat we vertrokken had ik 3 excursie bij Sarjo geboekt:

  • South Gambia
  • Makasutu Cultural Forest
  • Fathala Wild Park in Senegal

Sarjo is een fantastische gids, hij zorgt heel goed voor zijn klanten, hij heeft humor, hij weet veel te vertellen en hij spreekt goed Nederlands.
Tijdens deze excursies hebben we veel van het land gezien, van de natuur, van hoe de mensen leven en hebben we van het heerlijke eten mogen genieten.

Wat een belevenis was het om op de markten rond te lopen, de markt in Sarakunda met de kippen de kleding en een enorme bedrijvigheid, de veemarkt waar de geiten en runderen worden verhandeld. Vervolgens te genieten van het eten, de zon, de zee en het prachtige uitzicht op Paradise Beach en af te sluiten met een kleurrijk spektakel wanneer de visserboten weer aan land komen.

We hebben ook een leuke boottocht gemaakt door de mangrove bossen, waar een aapje op de boot wat lekkers kwam halen.

En we zijn een dag naar Sanegal geweest om een jeepsafari in het Wild Park te maken. De tocht er naar toe was al een belevenis. Eerst een rit per auto waarbij je al veel te zien hebt, de dorpen de winkels en de mensen langs de weg.
En dan de overtocht op de veerboot. Een kleurrijk spektakel, ik heb nooit geweten dat er zoveel mensen, auto’s en dieren op 1 boot zouden passen. Vervolgens weer per jeep op pad. We hadden lollies meegenomen om onderweg aan de kinderen uit te delen, zij zijn er echt dol op. De safari was super, we hebben veel dieren in hun natuurlijke leefomgeving mogen zien, wat een ervaring.

Sarjo, bedankt, we hebben genoten.

groetjes Ingrid