Mervin en Jojanneke van der Kust

Batik fabriek
Royal Albert Market
Juffereh, Slavernijmonument
Crocodile Pool

Van 31 augustus tot en met 7 september 2018 waren wij in Gambia. Een onvergetelijke en leerzame vakantie met mooie, vriendelijke mensen. Wij kwamen via internet in contact met Sarjo. We hadden goede dingen over hem gelezen en we besloten 3 excursies bij hem te boeken.

Op 2 september zijn we naar de Serekunda Market en de Batik fabriek geweest, zo’n grote markt hadden we nog niet eerder gezien en we hadden een mooi kleed gekocht bij de Batik fabriek.

Op 4 september zijn we naar de Crocodile Pool en de Banjul Market geweest, waar we een levende krokodil hebben aangeraakt en op de Banjul Market ook 2 dashiki’s als souvenirs hebben gekocht.

Maar 6 september was voor ons de belangrijkste excursie: The Roots Land excursie waar je ziet waar Kunta Kinte is geboren in Juffereh en Kunta Kinte Island. Hier kon je het verschrikkelijke leven van de slaven zien voordat ze op de boot werden vervoerd. Voor mij was het een belangrijke dag, omdat ik nu heb gezien waar ik vandaan kom en wat er allemaal met mijn voorouders is gebeurd. En voor mijn vrouw was het een belangrijke dag, omdat zij een belangrijk deel van de geschiedenis heeft gezien waar o.a. Nederland ook aan mee heeft gedaan en die heel weinig tot niet in Nederland is verteld.

Wij vonden Sarjo een uitstekende, vriendelijke en betrouwbare gids die ons in het Nederlands heel veel over Gambia heeft verteld. En ons ook heeft geholpen bij het kopen van souvenirs. En niet alleen is hij een hele goede gids, we hebben er ook een goede vriend aan over gehouden. Als je vanuit Nederland naar Gambia gaat en je een goede Nederlandstalige gids zoekt, dan is hij je man!

Sarjo, nogmaals bedankt voor deze geweldige ervaringen!

Groeten van Mervin en Jojanneke van der Kust