Mervin en Jojanneke van der Kust

Batik fabriek
Royal Albert Market
Juffereh, Slavernijmonument
Crocodile Pool

Van 31 augustus tot en met 7 september 2018 waren wij in Gambia. Een onvergetelijke en leerzame vakantie met mooie, vriendelijke mensen. Wij kwamen via internet in contact met Sarjo. We hadden goede dingen over hem gelezen en we besloten 3 excursies bij hem te boeken.

Op 2 september zijn we naar de Serekunda Market en de Batik fabriek geweest, zo’n grote markt hadden we nog niet eerder gezien en we hadden een mooi kleed gekocht bij de Batik fabriek.

Op 4 september zijn we naar de Crocodile Pool en de Banjul Market geweest, waar we een levende krokodil hebben aangeraakt en op de Banjul Market ook 2 dashiki’s als souvenirs hebben gekocht.

Maar 6 september was voor ons de belangrijkste excursie: The Roots Land excursie waar je ziet waar Kunta Kinte is geboren in Juffereh en Kunta Kinte Island. Hier kon je het verschrikkelijke leven van de slaven zien voordat ze op de boot werden vervoerd. Voor mij was het een belangrijke dag, omdat ik nu heb gezien waar ik vandaan kom en wat er allemaal met mijn voorouders is gebeurd. En voor mijn vrouw was het een belangrijke dag, omdat zij een belangrijk deel van de geschiedenis heeft gezien waar o.a. Nederland ook aan mee heeft gedaan en die heel weinig tot niet in Nederland is verteld.

Wij vonden Sarjo een uitstekende, vriendelijke en betrouwbare gids die ons in het Nederlands heel veel over Gambia heeft verteld. En ons ook heeft geholpen bij het kopen van souvenirs. En niet alleen is hij een hele goede gids, we hebben er ook een goede vriend aan over gehouden. Als je vanuit Nederland naar Gambia gaat en je een goede Nederlandstalige gids zoekt, dan is hij je man!

Sarjo, nogmaals bedankt voor deze geweldige ervaringen!

Groeten van Mervin en Jojanneke van der Kust

Jo Koolen

Sarjo is een goede en vertrouwde gids, en bovendien erg aardig. Ik hoop in januari 2013 weer naar Gambia te gaan en Sarjo gaat me dan weer gidsen.

Hij spreekt bovendien Nederlands, wat erg handig is.
Ik beveel hem van harte bij U aan.

Jo Koolen.

Kelly van Garling

Meneer Sarjo was mijn gids op de trip naar Senegal. Deze trip was verbazingwekkend. Oversteken met de boot is een heel avontuur.

Meneer Sarjo is een voortreffelijke gids. Hij zorgt erg goed voor zijn gasten. Hij heeft me ook uitgenodigd voor een diner met zijn familie. Dat was een unieke ervaring. Het is erg interessant te zien hoe de Gambiaanse mensen leven en er deel van uit te maken voor 1 dag.

Nogmaals heel erg bedankt Sarjo. Je hebt mijn verblijf in Gambia onvergetelijk gemaakt.

Groeten van Kelly van Garling.

Leo, Nellie, Bart en Sjan

April 2013.

We zijn van 17-04-2013 tot 01-05-2013 op vakantie geweest in Gambia. Hele mooie vakantie gehad mede door onze gids Sarjo.

Met hem hebben we een vijftal trips gemaakt door Gambia en diverse bezienswaardigheden bezocht. We bezochten o.a. in Banjul de lokale markt en de haven, Katchikally, Lamin Lodge, Juffereh (geboorte streek van Kunte Kinthe), James Island, Abuko Nature park, Wassu Stone Circles en enkele musea.

Het bezoek aan Georgetown mede door de overnachting in Baobolong Camp en de boottocht op de Gambia River was een ervaring apart. De vissers van Tanji, het lossen van de boten en de handel eromheen is met geen pen te beschrijven zo apart. Ook brachten we een bezoek aan de compound van Sarjo’s familie in Serrekunda. Sarjo spreek goed Nederlands wat natuurlijk een groot voordeel is. Al bij al hebben wij een onvergetelijke vakantie gehad.

Leo, Nellie, Bart en Sjan.

Karin van Wijngaarden

Sarjo Jallow was voor een paar dagen mijn gids in Gambia. We gingen naar toeristische plaatsen. Je kunt hem zeggen waar je naar toe wilt, hij regelt het allemaal.

Sarjo is erg aardig en betrouwbaar. U zult veel gambiaanse vriendelijk en gastvrijheid ontvangen.

Met Sarjo bent u verzekerd van “The Gambia Experience”.

Karin van Wijngaarden.

Hennie Harteveld

Mei 2012.

Met veel plezier heb ik een aantal dagen getoerd met Sarjo als gids. We zijn op prachtige plekken geweest en ik heb veel locaties bezocht waar ik anders niet zou komen.

Musea, natuurgebieden, boottochten, het was geweldig. Ik was voor het eerst in Gambia maar heb nu een goed beeld van hoe ontspannen het leven hier is. Ik kan alleen maar zeggen: DOEN!

Hennie Harteveld.

Marion en Paul

Lieve mensen,

Wij hebben met onze 2 kinderen van 12 jaar oud een superfijne tweedaagse trip naar Georgetown gemaakt. We hebben heel veel gezien en meegemaakt. Sarjo heeft er echt iets speciaals van gemaakt.

Dat begon al op het veer van Banjul, Sarjo had gelukkig zitplaatsen kunnen regelen. Daarna begon onze trip richting binnenland. Onderweg stopten we wanneer wij of Sarjo iets zagen wat de moeite waard was, dat was dan ook vaak en veel. Precies zoals wij het wilden.

De Wasu cirkels en een boottochtje tussendoor maakte het helemaal af. Natuurlijk genoten we ook van een heerlijke lunch in Farafenni. De overnachting in Georgetown was prima geregeld en ook de rondleiding aldaar verliep perfect.

Op de terugreis hebben we familie van Sarjo kunnen ontmoeten en gezien hoe zij leefden in hun dorpen. Ook hebben we een school bezocht. Sarjo zorgt altijd voor iets extra’s. Doordat Sarjo redelijk Nederlands spreekt vonden onze kinderen, die wel wat maar nog niet vloeiend Engels spreken, deze trip geweldig. En wij konden mee genieten. Leuk! Doen dus!

Marion en Paul.

Ellen Fase

Van 1994 tot met 1997 ben ik verschillende keren in Gambia geweest en ook

toen al was Sarjo onze gids! Hij weet alle mooie plekjes te vinden en heeft ons jarenlang onvergetelijke vakanties bezorgd.

Het was dan ook een hele leuke verrassing om te ontdekken dat Sarjo nu nog steeds mensen rondleidt in dit prachtige land en zelfs een eigen website heeft. Ik kan hem dan ook van harte aanbevelen bij iedereen die meer van Gambia wil zien!! 

Ellen Fase